SEDIN  

Servei Evangèlic de Documentació i Informació
línia sobre línia

||||||||||   Apartat 2002 - 08200 SABADELL (Barcelona) - SPAIN   ||||||||||


Serie hipotètica evolutica de l'home segons la perspectiva materialista


Larry Vardiman, Ph.D.[*]

El desenvolupament i les mancances de la teoria de Darwin


El 1831 l'Almirallat Britànic va reclutar un naturalista que acompanyés el Capità Robert FitzRoy, de la Marina Real, en una expedició en la goleta HMS Beagle per explorar les costes de Patagònia, Terra del Foc, Xile i Perú, per visitar algunes illes del Pacífic, i per establir una cadena d'estacions de cronometria al voltant del món. John Henslow, professor de botànica de Charles Darwin a Cambridge, el va recomanar, i ell estava desitjós d'acceptar, però el seu pare, Robert, va objectar que això només seria una altra interrupció en l'accidentada educació de Charles, que en principi estava dirigit al ministeri eclesiàstic. L'oncle de Charles, Josiah Wedgwood II, un ric empresari i fabricant de la porcellana Wedgwood, va persuadir Robert Darwin que les seves objeccions no tenien bon fonament, i aquest les va retirar. Darwin va salpar de Devonport (ara Plymouth) en el Beagle el 17 de desembre de 1831. La seva absència anava a durar cinc anys.

Observacions durant el viatge

Les illes de Cap Verd li van proporcionar el seu primer exemple d'un volcà, amb el qual va poder posar a prova personalment la validesa de l'obra de Charles Lyell, Principis de Geologia. El capità FitzRoy li va donar una còpia del primer volum a la seva arribada al Beagle, i Henslow li va aconsellar llegir-ho, però en absolut que cregués les seves propostes. Darwin també va quedar sorprès davant la immensa quantitat d'erosió riu a baix de les glaceres que es feia patent al riu Santa Cruz al sud d'Argentina. Es va quedar convençut que la quantitat d'activitat realitzada pels volcans i glaceres no podia explicar-se en el context del breu temps que la Bíblia imposava. Aquestes observacions el van portar a acceptar la doctrina de Lyell de l'actualisme (és a dir, que els processos i ritmes geològics eren en el passat sempre iguals que en el present), i va establir les bases del seu futur treball com a científic.

Al Brasil va veure la seva primera selva tropical; a Argentina va trobar els seus primers fòssils —de peresosos, mastodonts i cavalls. A Terra del Foc va veure una tribu d'homes tan salvatges, tan mancats de qualsevol creença moral (i fins i tot ocasionalment antropòfags) que amb prou feines semblaven humans. Alguns d'ells havien estat portats a Anglaterra tres anys abans pel capità FitzRoy per ensenyar-los el cristianisme i per instruir-los en l'ús d'eines, i ara procedien a repatriar-los. Darwin va quedar atònit que tres anys haguessin estat suficients per canviar-los de salvatges a persones aparentment civilitzades. Però aquests aviat van tornar a l'estat salvatge.

A Xile, Darwin va experimentar un terratrèmol i va observar tant els seus efectes en l'elevació del nivell de la terra com la seva relació amb una erupció volcànica. En repetides ocasions quan estava a terra ferma va emprendre llargues, àrdues i perilloses expedicions a llom de cavall, col·leccionant espècimens i caçant, amb la qual cosa les aficions esportives de la seva joventut van retre bons fruits. En més d'una ocasió va treure els seus companys de conflictes; una vegada, corrent una gran distància i veloçment per salvar el bot de la destrucció per la gran ona generada per la caiguda d'una glacera (tots haurien mort si ell hagués fracassat en l'intent), i una altra vegada anant a buscar ajuda quan el seu capità i companys van quedar esgotats i incapaços de caminar un sol pas més.

Sempre que veia una muntanya, l'escalava, i durant un viatge de Xile a Argentina pels passos alts dels Andes, va sofrir picades massives de bestioles. En les Illes Galápagos mar endins des de l'Equador, va observar pinsans amb becs de diferents longituds en diferents illes. Des de les Illes Galápagos, el Beagle va salpar cap a Tahití, Nova Zelanda, Austràlia, l'atol de les Illes Cocos o Keeling, Maurici, Sud-Àfrica, Santa Elena, Illa de l’Ascensió, una altra vegada Brasil (per confirmar els cronòmetres), i després de tornada a la pàtria. Darwin va tornar a Anglaterra desembarcant a Falmouth el 2 d'octubre de 1836.

Neix una teoria

Totes les publicacions posteriors de Darwin van derivar directament de les observacions i col·leccions que va fer durant el viatge del Beagle. Com s'exposa en el títol del seu llibre Journal of Researches into the Geology and Natural History of the Various Countries Visited by H.M.S. Beagle [Diari d'Investigacions en la geologia i història natural dels diversos països visitats per H.M.S. Beagle], 1832-36 (1839), al principi els seus principals interessos eren geològics (encara que la història natural va prendre precedència sobre la geologia en la segona edició del seu Journal, 1845), i les seves observacions van resultar en uns altres tres llibres: Estructura i distribució dels esculls de corall (1842), Observacions geològiques sobre illes volcàniques (1844), i Observacions geològiques a Amèrica del Sud (1846). Als ulls de la posteritat, els esmentats treballs van quedar tan eclipsats per la seva bomba sobre l'evolució que han estat oblidats, però van ser fonamentals per a la seva obra posterior, L’Origen de les Espècies (1859).

Després de la seva tornada del seu viatge del Beagle el 1836, Darwin es va veure impulsat a explicar les seves observacions, particularment les de les aus i tortugues a les Illes Galápagos. Va començar a publicar articles que explicaven la seva anatomia comparada, embriologia, classificació, distribució geogràfica i paleontologia com a no immutables sinó per evolució a partir d'espècies ancestrals. Va desenvolupar el concepte de selecció natural com a resultat d'una pressió selectiva que es creu que té una forta relació amb els nínxols ecològics ocupats per les espècies. Encara que l'evolució havia estat ja proposada des de temps remots per alguns científics grecs —i per filòsofs i científics més propers com Montesquieu, Maupertuis, Diderot, Lamarck i per l'avi de Charles Darwin, Erasmus Darwin— es va considerar que Darwin havia estat el primer en proporcionar proves adequades de l'evolució i en explicar com el procés de la selecció natural produeix adaptació. Encara que es va creure durant molts anys que era el més gran principi organitzador de la biologia, s'està reconeixent lentament en l'actualitat que l'adaptació pot explicar la variació dins d'una espècie, però que és inadequada com a explicació de l'origen d'una espècie.

La teoria està en fallida

Darwin mateix va reconèixer a L’Origen de les Espècies que la seva teoria tenia moltes dificultats. Ell mateix va exposar quatre objeccions que, segons reconeixia, si no es resolien serien fatals per a la seva teoria. Aquestes eren, per ordre:

  • L'absència de formes de transició
  • La increïble complexitat d'òrgans com l'ull
  • El desenvolupament dels instints en els animals
  • L'esterilitat en els híbrids de diferents espècies

De fet, aquestes mateixes objeccions encara no han rebut resposta satisfactòria fins al present. També s'han suscitat molts altres problemes amb la teoria. De fet, la idea que la informació necessària per desenvolupar una nova espècie procedeixi de processos a l'atzar és tan forana a la lògica normal que només un intens desig de negar l'evidència del designi en la naturalesa i la revelació de les Escriptures pot portar a l'acceptació d'una lògica tan retorçada.

Recents simulacions numèriques de mutació i selecció natural sota condicions clàssiques usant un nou programa que s'anomena Mendel's Accountant [El Comptable de Mendel] han donat com a resultat que la teoria genètica evolutiva no té suport teòric —és insostenible com a model científic.1 L’anàlisi rigorosa de la teoria genètica evolutiva indica de forma coherent que tota l'empresa està realment en fallida. Sota cap condició no es desenvolupen noves espècies, ni les existents exhibeixen un augment en aptitud ni complexitat.

En tant que les simulacions numèriques no recolzen la teoria evolucionista, una sorprenent i àmplia varietat de paràmetres biològics ja d'entrada molt raonables resulten en solucions compatibles amb les observacions i amb el relat bíblic d'una creació recent. Els paràmetres d'entrada biològicament raonables per al programa Mendel's Accountant produeixen resultats conseqüents amb: a) una ràpida adaptació local de les espècies; b) un esclat inicial de variació genètica seguida d'una contínua disminució de la diversitat; c) una contínua disminució d'aptitud; i d) l'extinció de moltes espècies.

Conclusió

La teoria de l'evolució de Charles Darwin és generalment acceptada per la comunitat científica i el públic en general com a una sòlida teoria científica que explica l'origen i desenvolupament de la vida a la terra al llarg de milions d'anys. Tanmateix aquesta teoria ha estat sempre sota sospites per part dels més familiaritzats amb la teoria genètica, i recentment s'ha demostrat la seva falta de validesa. La seva prematura adopció al llarg del passat segle i mig ha portat a un rebuig generalitzat de la nostra vertadera història. És hora ja de repensar fins a quin punt ens hem extraviat en la nostra comprensió dels orígens i posar la nostra confiança una vegada més en la Paraula de Déu i en la Seva revelació.

Referència

  1. Sanford, J. et al. 2008. Using Numerical Simulation to Test the Validity of Neo-Darwinian Theory. Proceedings of the Sixth International Conference on Creationism. Pittsburgh PA: Creation Science Fellowship - Dallas, TX: Institute for Creation Research, 165-175.


  Adalt un nivell

  Torna a l'índex general

  Torna a la pàgina principal


* El Dr Vardiman és Catedràtic del Departament d'Astro-geofísica.

Citar aquest article: Vardiman, L. 2009. The Development and Deficits of Darwin's Theory. Acts & Facts. 38 (2): 14.

Aquest article es va publicar originalment el febrer de 2009. «The Development and Deficits of Darwin's Theory», Institute for Creation Research, http://www.icr.org/article/development-deficits-darwins-theory (accedit el 3 de març de 2009).



Traducció de l'anglès: Santiago Escuain
© Santiago Escuain 2009, per la traducció
© Copyright SEDIN 2011 pel format electrònic -  www.sedin.org. Aquest text pot ser reproduït lliurement per a fins no comercials, tot citant la font i l'adreça de SEDIN, autor i traductor, i aquesta nota íntegrament.


Ens pot escriure per correu a:

SEDIN
Apartat 2002
08200 Sabadell
(Barcelona)
sedin.org@gmail.com

Índex:

Especial: Articles sobre 150 anys de Darwin

Índex de butlletins

Índex de línea sobre línea

Pàgina principal

Índex general català

Llibres recomanats

   
orígens

   
vida cristiana

   
bibliografia general

Coordinadora Creacionista

Museu de Màquines Moleculars

Temes d'actualitat

Documents en PDF
(classificats per temes)


Bandera
Union Jack
drapeau
Flagge

 

|||  Índice: |||  Índice de boletines  |||  Página principal  |||  Índice general castellano  |||
|||  
General English Index  |||  Coordinadora Creacionista  |||  Museo de Máquinas Moleculares  |||
|||  Libros recomendados  |||  
orígenes  |||  vida cristiana  |||  bibliografía general  |||
|||  
Temas de actualidad  |||  Documentos en PDF (clasificados por temas)  |||


Bandera     Union Jack     drapeau     Flagge